lauantai 27. elokuuta 2011

Karppaus ja höpinää

Tämä postaus menee aivan ohi blogin aihepiirin, mutta jos ei kiinnosta ei ole pakko lukea tätä :) Yritän huomenna kuvata mun ostoksia ja matkakynsiä ( oon siis ollut matkalla, jei!) :)

Tää on nyt vähän tällästä yöllistä angstia jos niin voi sanoa.. Mutta siis oon nyt päättänyt ottaa ittestäni niskasta kiinni ja alkaa "laihduttamaan". Mulla on ihan normaali painoindeksi yms, mutta en ole lainkaan sinut kroppani ja painoni kanssa. Joskus kaks vuotta sitten painoin paljon vähemmän ja olin sillon paljon tyytyväisempi. Oon ollu jo pidemmän aikaa kiinnostunut karppaamisesta, mutta en oikein tiedä mitä ajatella siitä. Se on saanu niin paljon negatiivista julkisuutta nyt viime aikoina, niin en tiedä, että onko se oikeesti hyvä juttu vai ei.. Oon ihan varma, että joku lukijoistani karppaa, joten pistä nyt kommenttia tulemaan!! Eli kerro siis mielipiteesi karppauksesta ja  jotain tietoa.. Oon kovasti koittanu siitä lueskella mut silti on vähän epävarma olo. 

Oon myös miettiny että jos tekis jonkun laihdutusblogin :D (säälittävää, tiedän).. Mutta mulla vaan tarttee olla joku juttu mikä motivoi mua liikkumaan ja elämään terveellisemmin. Ennen rakastin liikuntaa ja haluan saada sen innon takaisin! Oon kattelu suurinta pudottajaa ja ois niin kivaa jos ois joku personal treiner joka huutaa siinä vieressä :D tai emt oisko se oikeesti kivaa mut sillon ois pakko tehä! Mulla on aina se kynnys että saan aikaseks lähettyä esim. salille, mutta sitten siellä salilla oon tosi tyytyväinen että lähdin.

Toivoin nyt paljon kommentteja tän asian suhteen.. Siis laihdutuksen ja karppauksen. Miten te olette onnistuneet? 

Pahoittelut vielä tästä höpinästä, voi olla että huomenna jo kaduttaa tämä "avautuminen". Oli vaan pakko jonnekin purkaa!

17 kommenttia:

Sohvii kirjoitti...

Mulla itseasias alkoi juuri laihdutus ja laihdutusbloginkin löytyy http://projekti15.blogspot.com/ toimii motivaationa :D Karppausta tosin en ole kokeillut, enkä voisikaan koska rakastan leipää ylikaiken! Tosin olis tarkotuksena tehä sellasia "viikon kokeiluja" ja niistä vähän postausta! yks vois olla just karppausta, toinen pelkillä hedelmillä yms!

Sanna kirjoitti...

Mä en itse karppaa, mutta mun äidin lapsuudenystävä on hyväkarpannut nyt 5 vuotta. Eli siis ei ole täysin hiilarittomalla ruokavaliolla, vaan ottaa hiilarit kasviksista.

Tässäpä lista mikä parin viikon takaiselta lääkärikäynniltä jäi käteen karppauksen ansiosta, eli nämä seuraavat asiat ovat parantuneet karppauksen ansiosta:

verenpainetauti, kakkosdiabetes, nivelpsoriasis, rytmihäiriö, kihti, maksa-arvot, iho, hiukset, vointi, kunto, kynnet.

Hiilihydraatithan sitoo rasvaa, ja mitä vähemmän syöt hiilareita, niin sitä vähemmän sitä rasvaa jää muhimaan kroppaan. Eli ei tartte vetää mitään ketooseja, vaan esimerkiksi kun jättää perunan, pastan, valkoset jauhot ja riisin pois ja korvaa ne kasviksilla, pääsee jo pitkälle. :)

Tsemppiä! :)

H kirjoitti...

Keijju: Alan seuraileen sun laihdutusblogia, jospa sais siitä inspistä! Pohdin että jos itekin sellaisen tekisi :) Sun suunnitelmat kuulostaa kivoilta, jään innolla seuraamaan.

Sanna: kiitos tosi hyvästä tietoiskusta ! :D kyllä mä varmaan siis ainakin kokeilen että sopiiko se karppaaminen mulle :)

iiviz kirjoitti...

Täällä yks joka karppaa!:)Oon kamppaillu painoni kans jo vähän aikaa ja nyt vasta lähiaikoina aloittanut karppaamisen.Ja tosiaan mä luulen et moni muukin sais motivaatiota jos tekisit "laihdutusblogin"!Liittyisin innolla lukemaan sitä.

H kirjoitti...

Jei karppaaja! Ite alotan kans karppauksen huomenna, blogia harkitsen vielä :)

Noora kirjoitti...

Minua kiinnostaisi kanssa karppaaminen! Olisi kiva jos perustaisit laihdutusblogin , jos itsekin saisi motivaatioita!

Anonyymi kirjoitti...

Karppaus voi toimia siinä missä joku muukin tyyli.. Mutta loppujen lopuksi ainoa tapa laihduttaa on kuluttaa enemmän kaloreita kuin saa niitä ruoasta. Söi sitten mitä tahansa. Proteiinin määrää kannattaa ainakin lisätä, kun se pitää nälän poissa kauan.

H kirjoitti...

Noora: kokeile ehdottomasti! Mäkin oon nyt karppaillu vasta pari päivää mutta oon vielä ainakin tyytyväinen

Ano: Totta :) karppauksen lisäksi olen lisännyt liikuntaa sen verran mitä jaksan töiden jälkeen

Noora kirjoitti...

Voisikko tehä ny jonku postauksen kuinka tuo sun karppaus on lähteny käyntiin , mitä mieltä oot siitä yms. :) Jos oot siis ny koko viikon noudattanu sitä :)

H kirjoitti...

täytyypä huomenna kirjoitella! :)

Shiny kirjoitti...

En tiedä karppaamisesta, mutta se on kyllä totta että kannattaa jättää pastat ja vaaleat jauhot minimiin niin pääsee jo pitkälle. Itse sain tän mun laihdutuksen/terveysremontin hyvin alkuun ja paljon hyvää ja inspiroivaa tietoa tältä sivustolta: kiloklubi.fi . Kiloklubi on ilmainen ja kattava sivusto. Siellä voi pitää ruokapäiväkirjaa, on foorumeita ja artikkeleita ja vaikka mitä! Kannattaa ainakin kurkkaa:) Mulla on jo yli 3kg lähtenyt(itsekkin siis normaalipainon sisällä jo valmiiksi) ja ei näytä tulevan heti takas:)

H kirjoitti...

Shiny: Joo oon kans huomannu että pullamössöjä ei kannata syödä, niistä tulee vaan maha kipeeks. Jei, pitää käydä kiloklubissa! Jospa saisin kans motivaatiota :) Kiitti! Ja hieno saavutus, kolme kiloa on jo hyvin :) onneks olkoon!

Anni / 23 / Turku kirjoitti...

Itse oon karppausta koittanut ihan vaan yleisen virkeyden ja hyvinvoinnin paranemiseksi ja tykkäsin kyllä, ei mitään mahtavaa muutosta mutta sen myötä on tullut jätettyä yleisesti huonot hiilarit vähemmälle. En oo mitenkään totaalisen hiilidraateista kieltäytymisen kannalla kun niitä tarvii et riittää energiaa liikkua ym, mutta kannattaa jättää valkoiset jauhot ja sokeri pois, siitä on vaan hyötyä.:)
Olisi kiva lukea tästä sun projektista vaikka ihan tässäkin blogissa, jos se motivoi sua enemmän. Vaikka kerran viikossa lyhyt liikuntapv.kirja, liikuntalajikokeilu-kokemuksia, syömisestä ja tietty et miten edistyy! :) tsemppiä!

http://anninsafari.blogspot.com/

H kirjoitti...

Anni: Jep, ite en oo pystynyt oleen täysin karpittomana.. että ruisleipää ainakin oon syönyt. Mutta oon samaa mieltä sun kanssa, että riittää kyllä että jättää ne huonot hiilarit pois :)
Joo, mulla on vielä harkinnassa, että jos tekisin ihan oman blogin laihdutukselle. Kerron toki siitä sitten täälläkin ja laitan linkin :) Kiitos kovasti kannustuksesta!

Panda kirjoitti...

Vähän jälessä vastaan, mutta karppaamisella sain helposti 1,5viikossa -5kg :D.

H kirjoitti...

OHO..:D uskomatonta. Ehkä pitäis nyt iteki ryhdistäytyä ja kokeilla ihan kunnolla!

H kirjoitti...

OHO..:D uskomatonta. Ehkä pitäis nyt iteki ryhdistäytyä ja kokeilla ihan kunnolla!